Κυριακή 28 Ιουλίου 2019

Φιντέλ Κάστρο: "Oι ιδέες του Μπολίβαρ και του Μαρτί είναι ο αντιιμπεριαλισμός, είναι η επανάσταση αυτής της εποχής" (+video) - Βαγγέλης Γονατάς




Από ντοκιμαντέρ της κουβανικής τηλεόρασης για τις προσπάθειες ενοποίησης της Λατινικής Αμερικής από τα πρώτα χρόνια της κουβανικής Επανάστασης, μέχρι τις μέρες μας.
 
Ούγκο Τσάβες - Πανεπιστήμιο Αβάνας, 1994 
"Δεν είναι τυχοδιωκτικό να σκεφτούμε από πολιτική σκοπιά, για έναν Σύνδεσμο Λατινοαμερικανικών Κρατών. Γιατί να μην σκεφτούμε κάτι τέτοιο; Που ήταν το αυθεντικό όνειρο των Απελευθερωτών μας. Γιατί να συνεχίζουμε διασπασμένοι; Mέχρι το πολιτικό πεδίο φτάνει η πρόθεση αυτού του εγχειρήματος, που δεν είναι  δική μας επινόηση, ούτε καινούργιο, είναι τουλάχιστον 200 ετών".

Φιντέλ Κάστρο - Πανεπιστήμιο Αβάνας, 1994 
"Οι ιδέες που αυτοί εκπροσωπούν είναι η επανάσταση αυτής της εποχής. Και αν εδώ μιλάμε για "cubania", παρακινούμενος από την παρουσία του Ούγκο Τσάβες, μπορούμε να μιλήσουμε για "latinoamericania".  Αυτές είναι οι ιδέες αυτής της εποχής, αυτός είναι ο αντιιμπεριαλισμός αυτής της εποχής και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε την αναγκαιότητα του Μπολίβαρ και του Μαρτί περισσότερο από ποτέ.

ΖΗΤΩ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΛΙΒΑΡ ! ΖΗΤΩ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου