Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021

Σχόλιο Κώστα Ήσυχου για το κατάπτυστο κείμενο σε βάρος της Κουβας και του λαού της που υπογράφει και η Ελλάδα


Ένα κατάπτυστο κείμενο που η Ουάσιγκτον ως επικεφαλής ιμπεριαλιστική δύναμη με δεκαοκτώ χώρες ανάμεσα τους και η Ελλάδα κυκλοφόρησε χθες και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ελληνικού ΥΠΕΞ. Χώρες όπως η Ουκρανία, το Ισραήλ, η Κολομβία, κλπ., συγκαταλέγονται στην λίστα χωρών που υπακούουν το Ιμπέριουμ, κυβερνήσεις που βρίσκονται ψηλά στον κατάλογο παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου με ακραίες και καταδικαστέες ενέργειες που ακόμα, ακόμα κατηγορούνται και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Με ενορχηστρωτή τις ΗΠΑ οι υπογράφουσες χώρες “εγκαλούν” την κυβέρνηση της Κούβας και την καλούν να προχωρήσει σε διαδικασίες “ελεύθερης πληροφόρησης”, ανάμεσα σε άλλες “ δημοκρατικές εκκλήσεις”... ενώ οι απαράδεκτες κυρώσεις που υποβάλλονται στην Κούβα και τον λαό της διαρκούν για πάνω από 60 χρόνια που επιβάλλονται στην Κούβα συνεχίζονται και εντείνονται (εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας), στερώντας έναν λαό φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης (σύριγγες, στολές ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού , κλπ.)

Η ακραία υποκρισία των ΗΠΑ δεν έχει όρια με την “έκκληση” της, ενώ σοβαρά ερωτηματικά προκύπτουν για την απαράδεκτη «υπογραφή» της χώρας μας που θυμίζει τις πιο μελανές σελίδες αμερικανοκρατίας και μετεμφυλιακού τυφλού αντικομμουνισμού που βίωσε από τα μισά του 20ου αιώνα και μετά...

Η μόνη διεθνής παραβίαση που συντελείται είναι ο συνεχιζόμενος παράνομος οικονομικός, μιντιακός πόλεμος σε βάρος της Κουβας και του λαού της , ενώ πριν λίγες εβδομάδες για 29η φορά η Γ.Σ. του ΟΗΕ καταδίκασε (μόνο με τρεις ψήφους κατά) το παράνομο πλαίσιο κυρώσεων που οι ΗΠΑ και υποτελείς χώρες εφαρμόζουν...

Εντυπωσιακό και αξιοθαύμαστο το γεγονός είναι ότι η Κούβα είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση στην πολιτική αλληλεγγύης που ασκεί εδώ και δεκαετίες με ανθρωπιστικές αποστολές σε δεκάδες χώρες όπου παρέχει εμβολιασμούς και ιατρική στήριξη. Το έπραξε και στην πρώτη φάση της πανδημίας σώζοντας ζωές όπως στην Ιταλία και Ανδόρρα στην Ευρώπη αλλά και σε άλλες ηπείρους, Αφρική, Ασία και Λατ. Αμερική.

“Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας“. Βλαδίμηρος Ίλιτς Λένιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου