Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Χαιρετισμός της Πρέσβειρας της Κούβας στην Ελλάδα στην εκδήλωση της 4ης Φεβρουαρίου 2022 για την επέτειο της κουβανικής επανάστασης - Zelmys Maria Dominguez Cortina

Ευχαριστούμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο φιλίας και αλληλεγγύης Χοσέ Μαρτί για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης προς τιμήν της 63ης επετείου της νίκης της κουβανικής επανάστασης την 1η Ιανουαρίου 1959. Με αυτή τη σοσιαλιστική επανάσταση, υπό την ηγεσία του Κομαντάντε εν Χέφε Φιντέλ Κάστρο Ρουζ, η Κούβα κατέκτησε την πραγματική της ανεξαρτησία και εθνική κυριαρχία, εκπληρώνοντας τα όνειρα των Κουβανών αγωνιστών της ανεξαρτησίας του 19ου αιώνα, όπως ο Χοσέ Μαρτί, του οποίου η ιδεολογία υπήρξε ουσιαστικό μέρος της κουβανικής επαναστατικής σκέψης όλα αυτά τα χρόνια της επανάστασης

Το κλειδί της νίκης σε αυτές τις έξι δεκαετίες Επανάστασης ήταν η αραγής ενότητα του λαού γύρω από την πρωτοπορία του, το Κομμουνιστικό Κόμμα, και την ηγεσία της επανάστασης, η οποία εξακολουθεί να είναι ουσιαστική για την προώθηση της εδραίωσης και της εμβάθυνσης της επαναστατικής διαδικασίας. ακολουθώντας την ιδεολογία του Mαρτί για την ενότητα ως το κλειδί της νίκης. Ο διαρκής δεσμός και η μόνιμη διαβούλευση με τον λαό, τον έχει κάνει ουσιαστικό κομμάτι στην οικοδόμηση του δρόμου της επανάστασης, καθώς αισθάνεται καθοριστικό παράγοντας των νόμων, των εξελίξεων και των ουσιαστικών αλλαγών σε όλη την επαναστατική διαδικασία, της οποίας είναι αρχιτέκτονας.

Η εθνική ενότητα και η λαϊκή συμμετοχή στις κύριες αποφάσεις της χώρας ήταν επίσης απαραίτητες για να μπορέσουμε να αντισταθούμε στην εχθρότητα των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την απώλεια της κυριαρχίας που είχαν στην Κούβα και ότι υπάρχει μια σοσιαλιστική επανάσταση σε αυτό που θεωρούν πίσω αυλή του ή ζώνη επιρροής. Οι ΗΠΑ προσπάθησαν, με κάθε μέσο, ​​να εμποδίσουν την Κούβα να ζει ειρηνικά και να μπορεί να αναπτυχθεί ελεύθερα.

Γι’ αυτό έχει χρησιμοποιήσει επιπλέον τον γενοκτόνο εμπορικό, οικονομικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό, εκτός από την άμεση επίθεση και την ιδεολογική ανατροπή που εκδηλώνεται επίσης με πολυάριθμες ψευδείς εκστρατείες και προσπάθειες χειραγώγησης πάνω στην κουβανική πραγματικότητα.

Ο κουβανικός λαός έχει συνείδηση του ρόλου του στην ιστορία και τη ζωή της χώρας και είναι διατεθειμένος να υπερασπιστεί τα επιτεύγματα της επανάστασης, που με τόση προσπάθεια και θυσία έχει καταφέρει.

Σε αυτή τη μάχη για την αξιοπρέπεια και την κυριαρχία, οι φίλοι της Κούβας στον κόσμο έχουν παίξει και παίζουν ουσιαστικό ρόλο, γι’ αυτό τους ευχαριστούμε θερμά για τη σταθερή φιλία και υποστήριξη τους και τους λέμε όι η Κούβα θα συνεχίσει να αντιστέκεται και να προχωρά στην οικοδόμησης ενός καλύτερου κόσμου, με όλους και για το καλό όλων.

Ευχαριστώ πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου