Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Για την καμπάνια #UnBlockCuba - Kώστας Αποστολόπουλος

 Παρέμβαση στην online συνάντηση έναρξης της καμπάνιας #UnBlockCuba στην Ελλάδα


Το ηρωικό νησί της Επανάστασης, αποκλεισμένο από τους Γιάνκηδες, εδώ και 60 χρόνια, επέδειξε μεγαλειώδη δείγματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, συνδράμοντας με αποστολές ιατρών και υγειονομικού υλικού, τις χώρες που δοκιμάζονται από την πανδημία του κορονοϊού. 

Από την άλλη μεριά, οι κακοποιές κυβερνήσεις των ΗΠΑ, επιμένουν στο μακροβιότερο εμπάργκο στην παγκόσμια ιστορία. 

Ένα εμπάργκο που έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση και τις συνθήκες διαβίωσης του Κουβανικού λαού, παρά τα συνεχή καταδικαστικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, όπου μόνο ΗΠΑ, και το σιωνιστικό Ισραήλ, καταψηφίζουν διαρκώς. 

Δυστυχώς όμως τα ψηφίσματα αυτά δεν έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα και το έγκλημα συνεχίζεται ατιμώρητο. Οι ΗΠΑ μιλούν με κυνισμό και θράσος για τα ανθρώπινα δικαιώματα που δήθεν καταπατούνται στην Κούβα, την ίδια στιγμή που το εμπάργκο τους αποτελεί την πιο αισχρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως. 

Σύμφωνα με την Κουβανική κυβέρνηση, οι επιπτώσεις του εμπορικού, οικονομικού και χρηματοδοτικού αποκλεισμού στο λαό της Κούβας, είναι τόσο σοβαρές, που πληροί τα κριτήρια για να χαρακτηριστεί γενοκτονία, σύμφωνα με τον ορισμό της γενοκτονίας στη «Σύμβαση για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος της γενοκτονίας» του 1948. 

Η επιβολή εμπάργκο εναντίον μιας χώρας θεωρείται μέθοδος συλλογικής τιμωρίας ενός ολόκληρου λαού και ως τέτοια απαγορεύεται από το Διεθνές Δίκαιο. Ωστόσο, αυτό ουδόλως επηρεάζει τους εγκληματίες της Ουάσιγκτον, που επιβάλλουν εμπάργκο και κυρώσεις εναντίον οποιασδήποτε χώρας αρνείται να ευθυγραμμιστεί μαζί τους στους τυχοδιωκτικούς τους σχεδιασμούς ανά την υφήλιο. 

Διότι βασικός στόχος της μαφίας του Λευκού Οίκου είναι απλά η δια του εμπάργκο ανατροπή μη αρεστών κυβερνήσεων και η λεηλασία των χωρών τους από τις πολυεθνικές των ΗΠΑ. 

Συνεπώς πρόκειται για ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα άλλων κρατών και για κατάφωρη παραβίαση της εθνικής τους ανεξαρτησίας και του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των λαών τους. 

Συνεπώς, είναι υποχρέωση όλων μας, κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου ανθρώπου που σέβεται τη ζωή και τα δικαιώματα των συνανθρώπων του, να αντιταχθούμε με κάθε τρόπο, συλλογικά και ατομικά, στην διαρκή επιδίωξη των ΗΠΑ για παγκόσμια ηγεμονία και στην καταδίκη τους από τη διεθνή κοινότητα για τις απάνθρωπες γενοκτονικές πρακτικές τους. 

Ταυτόχρονα, να βρούμε τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους να στηρίζουμε το νησί της Επανάστασης οικονομικά, εμπορικά και ιδεολογικά - καταπολεμώντας ο καθένας στη χώρα του – την αντικουβανική προπαγάνδα από τις μαριονέτες των Αμερικανών και της ΕΕ. 

* Ο Κ. Α. Αποστολόπουλος είναι Φυσικός, συν/χος εκπαιδευτικός - Μέλος ΔΣ του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Καλαμάτας.

 

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου